Ik zoek pasvorm automatten voor mijn:

Nieuw! Automatten of kofferbakmatten voor de Seres 3

Nieuw! Automatten of kofferbakmatten voor de Seres 3

Nederland is weer een automerk rijker. De Seres 3 is een elektrische crossover van Chinees-Amerikaanse makelij. Deze auto moet  ‘elektrisch rijden betaalbaar maken’.

Chinese autofabrikanten proberen al jaren hun auto’s te verkopen in Europa, maar dat lukt ze vaak niet. Inmiddels zijn er een aantal fabrikanten wél in geslaagd om daar mee te starten. De Seres is er daar één van. Het bedrijf werd in januari 2016 opgericht en is gevestigd in Silicon Valley. Daar staat het hoofdkantoor van de fabrikant. Het is een dochteronderneming van Chongqing Sokon Industry Group, dat Seres destijds oprichtte. In 2017 kreeg Seres een vergunning om in China te produceren én namen ze de Commercial Assembly Plant in het Amerikaanse Mishawaka over, waar eerder auto’s van Mercedes-Benz en Hummer gestart zijn.

De SERES 3 wordt aangedreven door een 52kWh accu met een actieradius van 329 kilometer. De 120 kw sterke elektromotor brengt je in slechts 8,9 seconden van 0-100 km/u. De SERES 3 is uitgerust met een lithium-ijzerfosfaatbatterij (LiFePO4). Deze accu is efficient, veilig en duurzaam. 

De auto heeft een kobaltvrij accupakket van 52 kWh in zijn bodem waarmee hij een actieradius van 320 kilometer (WLTP) moet kunnen halen. Het accupakket is aan een snellader in 30 minuten van 20 naar 80 procent vol te jagen. Op de vooras zit een 163 pk en 200 300 Nm sterke elektromotor die de auto in 8,9 seconden naar de 100 km/h brengt. De topsnelheid bedraagt 155 km/h.

De Seres is duurder dan Chinese MG ZS EV. Die is echter iets kleiner, heeft een minder krachtige elektromotor (143 pk) en perst met 263 kilometer een kleinere actieradius uit zijn accupakket van 45 kWh. Ook is het uitrustingsniveau van de Seres 3 riant te noemen. We hebben voor deze auto nu de automatten toegevoegd aan ons assortiment.